Türkiye'deki Seramik Fabrikaları makalemizi okumadan bir bilgilendirme; Eğer toptan seramik ihtiyacınız varsa sadece tır bazlı satış yapan toptanseramik.net sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Kale Seramik
Kale seramik, Avrupa’nın 5'nci, dünyanın 17’nci büyük seramik karo üreticisidir. Türkiye seramik sektörünün kuruluşuna öncülük eden Kale seramik; Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kale Banyo ve İtalyan markaları Edilcuoghi ve Edilgres ile uluslararası seramik pazarının en önemli oyuncularından biri olarak, 100’ü aşkın ülkede 400 satış noktası ile tüketiciye ulaşıyor. 1962’de Türkiye’nin ilk seramik ihracatını gerçekleştiren Kale seramik, hedeflediği ülkelerde, seramik kaplama malzemeleri ve vitrifiye ürünlerine yönelik tercih ve beklentileri iyi analiz ederek kalıcı bir pazar payına ulaşmayı amaçlıyor. Kaleseramik, 2011’de marka yatırımı yaptığı Avrupa’nın seramik üssü İtalya, bugün hedef ülkeler arasında üçüncü büyük ülke konumuna geldi. Pakistan, Katar ve Fas’ta 3 adet showroom açtı. 2016 yılı başında Lahor kentinde açılan Kale showroom’u ile Pakistan’a bayilikle giren ilk Türk seramik firması Kale seramik oldu. Kale seramik, son iki yılda, üretim gücünü artırma hedefiyle toplam 145 milyon TL’lik fabrika yatırımı yaptı. 2016 yılında yeni granit fabrikasını faaliyete geçiren Kale seramik, bu yıl da Kale Sinterfleks yatırımı ve yeni duvar karosu masse hazırlık tesislerinin açılışlarını gerçekleştirdi. Bu fabrikalar ile yenilikçi, ince karo üretme kabiliyeti ve kapasitesini artırarak, büyük ebatlı karoda, sektöre en çok ürün seçeneği sunan firma oldu.
Kütahya Seramik
Seramik alanında vizyonunu “kalite, hizmet ve yenilikte sektör lideri” olarak belirleyen NG Kütahya Seramik, bu hedefini sürekli yukarı taşıyor. Son teknolojinin kullanıldığı üretim tesislerinde binlerce farklı desen ve renk seçeneğiyle, 20cm x 20cm’den 120cm x 240cm ölçülerine uzanan ebat alternatifleriyle, yer-duvar karosu, sırlı porselen karo, teknik granit seramik ve cam mozaik üretimi yapılıyor. Doğayı tüm gerçekliği ile dijital baskı tekniği kullanarak seramiği işleyen NG Kütahya Seramik yepyeni teknolojiler kullanarak, gerek sektöre, gerek ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Haziran 2014’te üretime geçen yepyeni Granit-Teknik Porselen ve Sırlı porselen üretiminin yapıldığı, Türkiye’nin en büyük seramik üretimini gerçekleştiren fabrikasıyla NG Kütahya Seramik geleceğe yönelik adımlar atmaya devam ediyor.
Yurtbay Seramik
Yurtbay Şirketler Grubu kurucusu Zeki Yurtbay,ilk ticaret tecrübesini babasının manifatura mağazasında edindi. Ardından tuğladaki uzun süreli deneyiminin ilk adımları olarak, henüz 14 yaşındayken tuğla üretim girişiminin başına geçti ve 1951 yılında babasından devraldığı görevi başarıyla sürdürdü. 1955 yılında Zonguldak’ta kurulan tuğla fabrikasını, çeşitli nedenlerle birkaç kez üst üste kaybetmesine karşılık yılmadı.1970 yılında yeni ve modern tesisler kurdu. Zeki Yurtbay’ın yatırımları Çaycuma ile sınırlı kalmadı, Delta Tuğla Fabrikası’nın önce ortağı, sonra sahibi oldu. Sonrasında ise süreç, Yurtbay Ailesi’nin köklü sanayi geçmişiyle birlikte, ekonomi dünyasında tanınması, seramik sektörüne adım atmasıyla başlamış oldu. 1995 yılında 700 bin metrekare açık ve 100 bin metrekare kapalı alanda üretim kapasitesine sahip Yurtbay Seramik Eskişehir Fabrikası kuruldu.Yurt içinde ise güvenilirliğiyle uzun yıllar süren iş birliklerine öncülük ve kuruculuk yaptı.Batı Marmara, Doğu Marmara, İç Anadolu, Çukurova, Akdeniz Bölge Müdürlüğü, Kuzeydoğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Yöneticiliği olmak üzere toplamda 5 bölge müdürlüğü ve 2 bölge yöneticiliğiyle yurt içinde satış yapan Yurtbay Seramik, mağaza sayısını artırmak, erişim ağını daha da genişletmek adına faaliyetlerine aralıksız devam etti.Hâlihazırda ürettiği projelerle dinamik yapısını yansıtan Yurtbay Seramik, doğduğu günden bugüne estetik ve doğaya saygılı çözümler üreterek, sektöre de artı değer katmaya, marka imajını bir adım daha ileriye taşımaya devam etmektedir.
Altın Çini Seramik
Altın Çini, 1983 yılında, geleneksel Kütahya Çinisini, günümüz teknolojisini kullanarak üretmek, geliştirmek ve hak ettiği yere getirmek amacıyla kurulmuştur. İki adet büyük klasik kuyu fırın ve elli kişilik personel ile çalışmaya başlayan Altın Çini 1987 yılında ilk ihracatını Almanya’ ya yapmıştır. Kurumsallaşma sürecini 1988 yılında tamamlayıp, Altın Çini Ve Seramik Sanayi A.Ş.’
ye dönüşmüştür. Talebi çok olan plaka çini üretimini o günkü teknolojiden de istifade ederek geliştirmiş ve ihtiyaca cevap vermiştir. 1995 yılında çini üretiminin yanı sıra, seramik kenti olan Kütahya’ da mutfak ve banyolarda kullanımı çok olan fayans ve bordür üretimine de geçerek, bunda da kendi klasiklerini yaratmaya başlamış, 2010 yılında bunlara yer seramiği üretimini de ilave etmiştir. Dini ve Sivil Mimaride gerek ülkemizde gerekse dış ülkelerde birçok esere imza atmıştır. Camilerimizde mihrap, minber, kürsü, müezzin mahfili ve duvar çinileri üretmekteyiz. Bunları gerek el dekoru gerekse seri üretim panolar, kuşak ayetler ve özel bölümlere kesimle desenler hazırlayıp uygulamaktayız. Ürünlerimizde 20*20, 20*25, 20*50, 25*33, 25*40, 30*60, 40*40 cm gibi farklı ölçüler kullanarak geniş mekanlarda okunan ferah desen uygulamaları yapmakta, camilerimizi hepimizin ortak malı olarak görmekte ve Allah’ın evi bilmekteyiz.
Yıllardır üretilmeyen dış cephe için her türlü iklim şartlarına dayanıklı 16. asır Klasik İznik Bünyesi (Taş Bünye) çinileri başarı ile üretmekte ve çeşitli mimari eserlere (binalar, şehir giriş kapıları, oteller, saat kuleleri vs.) uygulamaktayız. Bunun yanında büyük, küçük çeşitli hediyelik tabak, vazo, pano, biblo şeklinde ürünlerde üretmekteyiz. Böylece dinimize ve ecdadımıza layık eserler vermek gayretindeyiz.
1983 yılında 50 Milyon Lira sermaye ile kurulmuş olan fabrikamız, bugün 350 kişilik bir kadroyla ve 650.000 m² /yıl çini, 6.000.000 m²/yıl seramik üretimi kapasitesine ulaşmıştır. Seramik üretiminin % 30’unu, çini üretiminin %50’ sini ihraç etmektedir. Altın Çini Ve Seramik Sanayi A.Ş. Türkiye’ de Kütahya Çinilerini, geliştirilmiş geleneksel yöntemlerle yeniden üreterek endüstriyel ve sanatsal çini ve seramiği birleştiren tek üretim yeridir.
Bien Seramik
Ercan Şirketler Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Bien Seramik, Türkiye ve dünyada yapı sektörünün önemli oyuncularındandır. Tasarımdaki öncü kimliğiyle de dikkatleri çeken Bien, sergilediği çevreci yaklaşımı ve doğaya saygılı tavrıyla öne çıkan bir markadır.
Bien Yapı Ürünleri Sanayi Turizm ve Ticaret Anonim Şirketi; enerji, turizm, sigorta ve yapı malzemeleri sektörlerinde faaliyet gösteren Ercan Şirketler Topluluğu’nun kuruluşudur.
Üretimini Bilecik ve Bozüyük’teki fabrikalarında yapan Bien Seramik, yurt içinde 130’u aşkın yetkili satıcısı, 3.500’ü aşkın satış noktasıyla pazardaki yerini almaktadır. Üretiminin yüzde 35’ini yurt dışındaki 70’e yakın ülkeye ihraç eden Bien Seramik, bir dünya markasıdır. Dünyaca ödüllü tasarımları ve 100’ü aşkın ürün koleksiyonuyla yılda 45 milyon m2’nin üzerinde üretim kapasitesine sahiptir. 6 kıtada 70’e yakın ülkeye ihracat gerçekleştirirken, tüm üretimini TS EN 14411 ve TSE YILDIZ/ÇİFT YILDIZ belgelendirmesi ile, Türk standartlarına uygun olarak üretmektedir. Bien Seramik, aynı zamanda Entegre Yönetim Sistemini kurarak ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, OHSAS 18001:2008 ve ISO 27001:2013 sertifikalarını almıştır. Ayrıca Gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması yönetmeliği kapsamında ’Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü’’ (Authorised Economic Operator) sertifikasını almaya hak kazanmıştır. En yeni teknolojilerle üretim yapan Bien Seramik, Türkiye’de Dijital Teknoloji ile üretilen duvar karolarının ve 20 mm’lik Teknik Porselen karoların da ilk üreticisi olmuştur.
Duratiles Seramik
Duratiles Türkiye'nin en büyük gruplarından biri olan Akgün Şirketler Grubu , başarı öyküsü 1925 yılında tuğla üretimi ile başlamıştır. Akgün Şirketler Grubu, kuruluşundan bu yana toprakla ilgili hammadde kullanan sanayi dallarında yatırım yapmış, ağırlık olarak bu alanlarda büyüyerek günümüze gelmiştir. Sürekli büyüyen ve gelişen Akgün Şirketler Grubu "yaptığı her şeyde mükemmellik" sloganı ile bünyesinde barındırdığı tüm şirketlerinin her biri kendi alanlarında modern teknolojiler kullanan ve tasarım gücü yüksek sektörlerinin öncü firmaları olmuşlardır. Bir aile işletmesi olan Akgün Şirketler Grubu, çalışanları arasında kurum kimliğini ve kültürünün gelişmesini teşvik ederek, yapmış olduğu yatırımlar ve istihdamları yönetmenin mutluluğunu ve gururunu yaşamaktadır. Bugün Akgün Şirketler Grubu, 4500 çalışanı 16 fabrikası ile 45 ülkeye ihracat yapmaktadır. Amerika, Almanya, İngiltere, Hollanda, Belçika, Yunanistan, Bulgaristan, komşu ülkeler, Afrika ülkeleri, Orta Doğu bölgesi ihracat yaptığımız başlıca yerler arasındadır. Akgün Şirketler Grubu, sahip olduğu saygınlık ve marka imajı ve Türkiye piyasaları hakkındaki bilgi ve deneyimi sayesinde ana faaliyet alanlarında büyümüş ve Türkiye ekonomisinin gelişimine katkı sağlayan önemli bir güç haline gelmiştir. Akgün Şirketler Grubu şirketleri yapı malzemeleri, otomotiv, sigorta, lojistik ve petrol alanında faaliyet göstermektedir. Akgün Şirketler Grubu olarak bizler "1925 yılından beri süregelen sanayici geçmişimizle gurur duyuyor ,geleceğe güvenle bakıyoruz."
Hitit Seramik
17 Ekim 1989 tarihinde Seramik Yer ve Duvar Karosu üretimi amacıyla kurulan Hitit Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. faaliyetine Uşak Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 500.000 m2 arazisi üzerinde ilk etapta 1.000.000 m2 Duvar Karosu, 1.000.000 m2 Yer Karosu olmak üzere toplam 2 milyon m2 kapasite ile 22 Şubat 1991 tarihinde başlamıştır. Kurulum ve üretimi takiben sürat verilen yeni yatırım çalışmaları neticesinde Hitit Seramik hızla büyüme sürecine girmiş ve kısa süre içinde 76.000 m2'lik kapalı fabrikalar kompleksinde 10 milyon m2 üretim kapasitesine ulaşılmıştır. 2000‘li yıllara gelindiğinde yurtiçi ve yurtdışı pazarların Hitit Seramik ürünleri, markası ve kalitesine duydukları güven ve yoğun talepleri karşısında, kapasite ve ürün çeşidi artırımına ihtiyaç duyularak 2004 yılında yeni yatırımlar için karar verilmiş, süratle çalışmalara başlanmıştır. Kısa süre içerisinde şirket öz kaynakları ile 40.000 m2 ilave kapalı fabrika binaları inşa edilerek tamamlanmış, 10 milyon m2 ek üretim kapasitesine ulaşılarak, 20 milyon m2 kapasiteye ulaşmıştır. Yatırım çalışmalarında çok kapsamlı araştırmalar yapılarak; özel teknolojiler ve makinelerle üretimi mümkün olan, ülkemiz ve dünya pazarlarına yeni ve öncü ürünlerin sunumu amaçlanmış ve bu amaca ulaşılmıştır. Yeni yatırımlarının da gücüyle Hitit Seramik bugün bir üretim tesisi içerisinde en fazla ebat ve çeşitte kaplama malzemesi üretimi yapabilen dünyanın nadir üretim tesislerinden biri olmuştur.
Pera Seramik
PERA SERAMİK, 1993 yılında bordür fabrikası olarak Bursa'da kurulmuştur. 1997 yılında Çanakkale'nin Etili köyüne taşınarak duvar karosu üretimine başlamıştır. Başlangıçta ürün yelpazesi bordür, dekoratif ve duvar karolarından oluşan fabrika, ilerleyen yıllarda bullnose, havuz ürünleri ve seramik mozaik üreterek ürün yelpazesini genişletmiştir. Halen yılda 2.500.000 m2 duvar karosu üreten fabrika, üretimini 300.000 adetlik bordür-dekor üretim hattı ile desteklemektedir. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Amerika, Orta Doğu ve Kafkas ülkeleri, Rusya ve Türki Cumhuriyetler'e ihracat yapan PERA SERAMİK, yurtiçinde de her ülkede faaliyetlerini etkin bir şekilde sürdürmektedir. Türkiye'nin bölgeleri. ISO 9001,TSE ve CE belgelerine sahip olan PERA SERAMİK, İtalyan teknolojisi kullanılarak üretilen ürünlerini laboratuvar kontrollerinden sonra teslim etmektedir.Gelecekte yeni yatırımlarla üretimini artırmayı ve ürün yelpazesini genişletmeyi hedefleyen PERA SERAMİK, çevreye ve doğaya duyarlı üretimi politikası olarak benimsemektedir. Ar-Ge faaliyetlerine önem veren kuruluş, en iyi tasarımı en iyi kaliteyle buluşturmayı ve müşterilerine en iyi hizmetle ulaştırmayı amaç edinmiştir.
Ege Seramik
1972 yılında İbrahim Polat tarafından İzmir’de kurulan Ege Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 1975 yılında üretime geçtikten sonra, özellikle 90’lı yıllarda altyapı, teknoloji, tasarım ve kalite standartlarına ağırlık vererek, istikrarlı yatırım ve büyüme azmi ve sektöre kazandırdığı yenilikler ile günümüzde sektörü domine eden en önemli firmalarından biri konumundadır. Ege Seramik, İzmir Kemalpaşa’da 416.752 m2 bir alan üzerinde kurulu ve İzmir limanına 26 km uzaklıktaki üretim tesislerinde, yaklaşık 24 milyon 300 bin m²/yıl seramik üretim kapasitesine sahiptir.1992 yılından bugüne kadar halka açık olan şirketin hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmektedir. Şirket hisseleri 2016 yılında Yıldız Pazar’da işlem görmüştür.Seramik sektörüne birçok ilki taşıyan Ege Seramik, 2009 yılında “Digital Tile by Ege Seramik” markası ile dijital baskı teknolojisini Türk Seramik Sektörüne tanıtarak sektörün gelişimine katkı sağlamıştır. Bu önemli teknoloji ile birleştirdiği doğalı kadar gerçek ürünler yaratma hedefini günümüzde ‘’ Kusursuz Doğa, Kusursuz Güzellik ‘’ sloganı ile devam ettirmektedir.
Etili Seramik
Etili Seramik İnş. San. ve Tic. A.Ş 2006 yılı Ağustos ayında Çanakkale, Çan ilçesi, Etili Köyünde seramik yer ve duvar karoları üretmek üzere kurulmuştur. 2007 yılında yıllık 2.000.000 m2 kapasiteyle porselen yer karosu üretimine başlamıştır. 2012 yılında duvar karosu ve bordür, dekor fabrikalarının kurulmasıyla birlikte toplam 5 milyon m2/yıl kapasiteye ulaşılmıştır. Fabrika binası 1 7.000 m2’si kapalı olmak üzere toplam 100.000 m2 arazi üzerinde kurulmuştur. İyi seçilmiş hammaddeler en son teknoloji makineler kullanılarak, tecrübeli iş gücüyle işlenerek en iyi kalitede seramikler üretilmektedir. Kullanılan dijital baskı teknolojisi sayesinde doğala yakın bir görüntü kalitesine ulaşılabilmektedir. Üretim aşamalarında hem kalite hem de çevreye saygı ve duyarlılık başta gelen önceliğimizdir. Üretim aşamalarında kullanılan suyun tamamı geri dönüştürülerek yine üretim aşamalarında tekrar kullanılmakta ve çevreye atık su olarak verilmemektedir. Fabrikada ortaya çıkan evsel atık sular ise arıtma tesisinde işlemden geçirilerek doğaya verilmektedir.Etili Seramik karbon emisyonunu azaltmak amacıyla sıcak baca gazlarının enerjisi geri kazanılarak işletmede tekrar kullanılmaktadır. Üretim sırasında açığa çıkan satılamaz nitelikteki ürünler, kırılıp öğütülerek hammadde olarak tekrar kullanılmaktadır. Toz tutma filtreleri yardımıyla temiz bir çalışma ortamı sağlanmaktadır. Kullandığımız ambalaj malzemeleri de çözüm ortaklarımız aracılığı ile toplanarak tekrar geri dönüşüme kazandırılmaktadır. Değişik müşterilerin zevklerine uygun desen ve renklerde, muhtelif ebatlarda üretilen ürünler yurtiçi ve yurtdışında bayiler kanalı ile nihai kullanıcılara ulaştırılmaktadır. Üretiminin önemli bir kısmını ihraç eden firmamız yaklaşık otuz ülkede ürünlerini kullanıcıların beğenisine sunmaktadır. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok yerinde ürün ve hizmet kalitesi sayesinde pazarını sürekli geliştirmektedir.
Termal Seramik
Seramik, günümüzün en çağdaş ve teknolojik dekorasyon malzemelerinden biri olmakla beraber aynı zamanda insanoğlunun ürettiği ve kullandığı en eski sanatsal ürünlerden biridir.
Teknoloji, doğa ve insanı bir araya getirerek, farklı ihtiyaç ve istekleri olan müşterilerinin, hayallerindeki mekanları oluşturabilmeleri adına seramik üretme yoluna çıkan “TermaI Seramik’in temelleri, Söğüt – Bilecik‘te 1995 yılında atıldı. Birinci fabrikası 1997 ve ikinci fabrikası da 2005 yılında üretime başlayan Termal Seramik’in, yeni yatırımının da 2021 yılının Aralık ayında devreye alınmasıyla birlikte yıllık üretim kapasitesi 28.000.000 m2 olmuştur. Yeni yatırım sayesinde 80×80, 60×60, 60×90, 30×120, 60×120, 75×150 ebatlarında mat, parlak ve parlatılmış Lappato Porselen Yer Karosu; 15×60, 20×90 ve 30×120 ebatlarında Porselen Parke ve 30×75 ve 30×90 ebatlarında Duvar Karosu üretimine başlanmıştır. Bu ebatların yanı sıra; mevcut üretim gamında 30×60, 45×45 ve 33×33 ebatlarında Porselen Yer Karosu üretimi ile 30×60, 10×20, 10×40 ebatlarında Duvar Karosu üretimine de devam edilmektedir. Termal Seramik Fabrikamız tüm ürünleri “rektifiyeli” veya “rektifiyesiz” olarak sunabilmektedir. Ayrıca renkli gövde ve 20 mm kalın karo seçenekleri de mevcuttur. Şu an yaklaşık 1.300 kişi ile üretim yapan ve gerek ulusal gerekse uluslararası sertifikasyonlara sahip Termal Seramik’te üretilen ürünler, Toplam Kalite Yönetimi uyarınca detaylı üretim ve kontrol aşamalarından geçmektedir.
Rino Seramik
1972 yılında temelleri atılan ve Türkiye'nin önemli yapıları arasında yer alan Söğütsen Seramik, 2000 yılında Yıldızlar SSS Holding çatısı altına girmiştir. Yenilenen yüzü ve uzun yıllara dayanan deneyim çağdaş, yaratıcı ve kalıcı yorumlarıyla harmanlayarak yeni marka RINO Seramik adı altında birleştiren firma, Türkiye'nin en büyük üretim kapasitesi ile karo sektörüne yepyeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. RINO Seramik , Söğüt(Bilecik) ve Kurşunlu( Çankırı)'daki iki yüksek teknoloji üretim alanı, seramik ve porselen üretimi yapmaktadır. 5.200 dönüm arazi, 760.000 m2 kapalı alanlar olan bu üretim merkezleri 2.000 çalışanı ile yıllık 50 milyon m2 karo üretimi yapmakta olup, bu merkezlerdeki toplam üretim kapasitesi 110 milyon m2/yıldır. Küresel dağıtım ağı ve öncü tasarımla seramik ve porselen karolar alanında; mimarlar, iç mimarlar, müteahhitler, inşaat malzemeleri uzmanları ve son kullanıcılar için yeni nesil küresel orta çözüm olmayı hedeflemektedir. Mermer, taş, ahşap, beton, metal, tekstil ve seramik dokularda; mat, saten, parlak, lappato, full lappato ve fonksiyonel yüzeylerde; mimari ve dekorasyon trendlerine uygun, inovatif, banyo ve banyo dışı estetik yaşam alanlarından oluşur. Rino Seramik modelleri ve Rino Seramik fiyatları için online mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.
Anka Seramik
2007 yılında ’’ TOPRAĞIN HAYALİ ’’ ni gerçekleştirmek için Eskişehir - Çifteler’ deki modern tesislerimizde su ile yoğurduğumuz toprağa, önce sanat katıp renk ve şekil verdik sonra ateşle kucaklaştırıp arka yüzüne ANKA SERAMİK logosunu işledik. 25x40 cm’ den 80x160 cm’ye kadar, muhtelif ebatlardan oluşan yer, duvar ve sırlı porselen karolarını, modern tesislerimizde, en son teknoloji altında üreterek her yıl büyüyoruz. “Tüketicilerimizin hayallerine yetişmek için” yaptığımız ilave yatırımlar ile birlikte yılda 18.000.000.- m2’ ye çıkan yıllık üretimimiz, TS EN ISO 9001-2015 kalite yönetim anlayışı, TS EN ISO 14001-2015 çevre yönetim bilinci, TS 18001 (OHSAS):2014 iş sağlığı ve iş güvenliği sorumluluğu, TSE ve Avrupa EN kalite standart ve normları ile ANKA SERAMİK markası altında sunulmakta ve 56 ülkede alıcı bulmaktadır.
Seranit
Seranit, Modern üretim teknolojilerindeki yenilikleri takip ederek hızla mevcut teknoparkına adapte eden ve bunun sonucunda güçlü altyapısını sürekli geliştiren Seranit, porselen karo sektöründe ilklerin lideri olarak dikkat çekiyor: • Türkiye'nin üretim yapan ilk fabrikası teknik porselen, Bünyesinde geliştirdiği Ar-Ge ve Üretim-Geliştirme çalışmaları sayesinde sektörün jenerik markası haline gelen Super White gibi birçok jenerik ürünün üreticisi, Standart ölçülere ek olarak 60x60 cm ve 60x120 cm teknik porselen serisi ile 2007 yılında bir ilke imza atarak 90x90cm ve 90x135cm teknik porseleni bir arada piyasaya süren ilk firma farklı renk ve bitiş alternatifleri ile,Dış cephe uygulamalarında geliştirdiği uygulama teknikleri ile sektöre yenilik ve kolaylıklar getiren Seranit firması zengin renk ve yüzey kalitesi ile öne çıkan ürün gamı sayesinde projelerde öncelikli tercih edilen marka. beden alternatifleri, trend belirleyen tasarımlar yaratmaya devam ediyor
Seramiksan
Seramiksan, 1994 yılında İzmir limanına 45 km uzaklıktaki Turgutlu / Manisa'da kurulmuş, yıllık 1,5 milyon m2 üretim kapasitesi ile Türkiye'nin önde gelen karo üreticilerinden biridir. Şu anda yıllık kapasitesi yaklaşık 28 milyon m2 dir. Çeşitli ebat ve desenlerde duvar ve yer seramikleri, sırsız porselen ve NANO teknolojisi ile parlatılmış "çözünür-tuzlu" karolar, doğal, lappato ve dolgulu sırlı porselen karolardan oluşmaktadır. Sektördeki en son teknolojik gelişmeleri takip etmekte ve üretim tesislerini seramik sektöründeki son yeniliklerle işletmektedir. Yelpazelerinde “Digiart” adını verdikleri ve roto-digit (ink-jet) baskı teknolojisi ile üretilen duvar ve yer karosu serisi bulunmaktadır. Yeni yatırımlarla ürün yelpazesize eklenecek yeni karo çeşitleri üretimi ile kapasitesini artırarak iç pazarda ve ihracat pazarlarında büyümesini sürdürmek temel hedefidir.
Uşak Seramik
Uşak Seramik, Türkiye'nin en deneyimli seramik üreticilerinden biridir. 1972 yılında Uşak ilinde kurulduğundan bu yana çok çeşitli renk ve ebatlarda seramik duvar ve yer karosu, bordür, dekor ve porselen ürünleri üretmektedir. Uşak Seramik, çok çeşitli ve en kaliteli seramikleri yaratmak için en son teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyor. Yaygın dağıtım ağı ile Uşak Seramik, ABD, Almanya, İtalya ve Kanada dahil 30'dan fazla ülkeye ihracat yapan uluslararası kabul görmüş bir Türk markasıdır.
Yüksel Seramik
Yüksel Seramik, 130.000 m2 açık, 35.000 m2 kapalı alanda, yıllık 3.500.000 m2 üretim kapasitesi ile imalat sanayiinde faaliyet göstermek üzere Mutluhan Holding tarafından Şubat 1997'de kurulmuştur. Sacmi Group'un İtalya'da geliştirdiği işleme teknolojisi ile donatılan fabrika, 2008 yılında üretim kapasitesini ve yatırımlarını artırdı. Bugün fabrika 250.000 m2 açık, 50.000 m2 kapalı alana sahip. Tesis, duvar karosu, yer karosu, sırlı porselen ve teknik granit için beş ünite ve 5 farklı üretim hattından oluşmaktadır. Ayrıca 3. pişirim bordür ve dekor hattı, “Lappato” polisaj hattı, yüksek teknoloji 3D dijital baskı sistemi, color-body, trim, waterjet, mozaik, aksesuar ve süpürgelik üretim teknolojilerinin eklenmesiyle, yıllık üretim kapasitesini 12.500.000 m2'ye çıkarmıştır. Yüksek Seramik kendini, Türkiye'de ve yurt dışında müşterilerine kaliteli ürün ve hizmetler sunmaya adamış, Türk ve dünya standartlarını karşılayan özgün üretim teknikleri ve kalite kontrol süreçleri kullanan Yüksel Seramik, TSE, TS-EN, CE ve ISO 9001-2008 kalite belgelerine sahiptir. Türkiye'de 110 bayisi bulunan firmanın ürünlerini 50'den fazla ülkeye ihraç etmektedir. Bugün Yüksel Seramik, müşteri siparişlerini en kısa sürede bile yüksek kalitede teslim etme başarısı ile tanınmaktadır ve aynı zamanda yüksek kaliteli ve hızlı hizmet sunmaya kendini adamıştır. Diğer büyük ölçekli gelişmekte olan ekonomilerle karşılaştırıldığında, Türkiye hem istihdam yaratma hem de büyüme açısından parlayan bir yıldız haline geldi ve kesinlikle böyle devam edecek. Yüksel Seramik, özgün tasarımları, teknolojisi ve ürün kalitesiyle, üretim teknolojisi ve yüksek kalitesiyle dünya çapında tanınan Türk seramik sektörünün yakında dünyanın önde gelen seramik ürünleri tedarikçisi haline gelmesine yardımcı olacaktır. Yüksel Seramik olarak ürün geliştirme alanındaki misyonumuz, tasarımımızı, uluslararası pazarda ikili iş ilişkilerimizde yakaladığımız performansı her zaman sürdürmek için yenilikçilik ve fonksiyonel yetenekler bir arada. Yerel ve uluslararası ortaklarının ve müşterilerinin beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamak için en son üretim teknolojisini kullanan Yüksel Seramik, özgün tasarımlarıyla dünya lideri olmayı hedeflemektedir.
Vitra Seramik
Dr. Nejat F. Eczacıbaşı tarafından 1942 yılında İstanbul Kartal'da kurulan seramik atölyesinde 8 işçi çalışıyor, sofra ve süs eşyaları üretiliyor. Savaş sonrasında ticaret tekrar normale dönüyor. Türkiye’nin ekonomik gelişimine ve şehirleşmesine paralel olarak tesis de hızla büyüyor ve tüketici talepleri doğrultusunda, lavabo ve klozet gibi ürünlere odaklanıyor. O dönemde geleceği parlak görünen seramik banyo gereçleri üretimi, 1958'de Kartal'da bir üretim tesisinin açılmasını gerekli kılıyor. Her geçen gün büyüyen markaya, 1966 yılında çalışanların oylarıyla VitrA adı veriliyor. 1977'de dönemin en yeni teknolojileri kullanılarak Bilecik Bozüyük'te yeni bir fabrika kuruluyor. 80’lerin sonunda armatür, 90’larla birlikte VitrA karo seramik fabrikasının hizmete girmesiyle, Bozüyük, VitrA’nın ana üretim kampüsü haline geliyor. Bugün VitrA’nın yanı sıra, Artema, Villeroy&Boch, Burgbad ve Engers markalarıyla hizmet veren Eczacıbaşı Yapı Ürünleri, sektöründeki en geniş ürün yelpazesine ve üretim kapasitesine sahip. 60 yıllık deneyimiyle, banyo ve karo ürünleri toplamında Türkiye’de pazar liderliğini elinde bulunduruyor. Gelirlerinin %80’ini yurt dışından sağlayan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri, ülkemizin toplam seramik sağlık gereçleri ihracatının %50’sinden fazlasını gerçekleştirirken, AB ülkelerine yapılan ihracatta karo ürünleriyle birinci sırada yer alıyor.
İzmir Seramik
1994 yılı Ağustos ayında bu serüvene başladık. Akgüç Seramik A.Ş. üretim tesisleri, İzmir'in Torbalı ilçesinde tam 24 yıl önce hayat buldu. Altı ay gibi çok kısa sürede dev bir yatırımı gerçekleştirerek, 1995 yılında 300.000m² alan üzerinde, 70.000m²si kapalı alan olmak üzere, Ege'nin dünya gururu olma yolunda ilk adımını attı. Seramik yer ve duvar karoları üreten firmamız kapasitesiyle, Türkiye'de seramik üretiminin öncü isimlerindendir ve sektörde önemli bir role sahiptir. 24 yıldır devam eden bu serüvenimiz, ilk günkü heyecan ve yılların getirdiği tecrübeyle emin adımlarla devam etmektedir. Ürünlerimizi sunarken, uygarlaşmanın gerekleri olan sanat, bilim ve teknoloji her zaman yol göstericimiz olmuştur. Zaman geçtikçe başarı grafiğini yükselten fabrikamız, gelişen teknolojiyle yeniliklerin takipçisi olarak ve yatırımlarına devam ederek, kalite ve koşulsuz başarı alanında sorumluluk anlayışına sahip politikayla, üretim sürecine devam etmektedir. Tüketicinin tercihleriyle şekillenen hayal dünyasındaki sınırsızlık ve sonsuz ilham kaynağı doğamızı en iyi şekilde yansıtabilmek için 2014 yılı sonunda dijital karo üretimine başlamıştır. Firmamız gelişen teknolojiyle yeniliklerin takipçisi olma yolundaki kararlılığını sürdürmektedir.2017 yılı Mayıs ayında yenilenen fabrikamız üretimine tüm hızıyla devam etmektedir. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında her zaman müşteri memnuniyeti, hizmet ve ürün kalitesine gösterdiği hassasiyetten ödün vermeyen Akgüç Seramik, topraktan doğup ateş ve teknoloji ile hayat bulan seramiği, hayal gücünüzün ulaşabildiği ölçüde, zamanında teslimat ilkesiyle yaşadığınız mekanlara taşımaya devam edecektir.
Güral Seramik
Güral 29 Ekim Seramik Fabrikası'nın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan telekonferans sistemiyle yaptı. Fabrikadaki törende Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral ile aile üyeleri açılış kurdelesini kesti.
Anatolia Seramik
Seksenli yılların başında Kanada’ya yerleşen Elmaağaçlı ailesi 1950’li yıllardan bu yana devam ettirdikleri yapı malzemesi pazarlama işini Kanada’da devam ettirmiş. İkinci neslin işe dahil olması sonucu kurulan Türkiye-Kanada hattı başarılı olunca, pazarlama faliyetleri ABD’ye ve sonrasında Dünya’ya açılmış. Elmaağaçlı ailesi, bu başarılı gelişmeler sonucunda İzmir, Aliağa’da seramik porselen fabrikası kurmuşlardır.
Deco Vita
Decovita Seramik olarak 2015 yılında kurduğumuz fabrikamızla, kaliteli ürünleri ulaşılabilir fiyatlarla müşterilerimize sunmak için yola çıktık.Üstün tasarım ve kalite anlayışımızla, gelenekselliği ve modernliği harmanlayarak, 2.500’ün üzerinde farklı desenimizle hayatınızı zenginleştirmek için çalışıyoruz.En son teknolojiyle yüksek standartlarda ürettiğimiz ürünlerimizi, İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, Rusya başta olmak üzere 50’nin üzerinde ülkede, Decovita kalitesi ve uzmanlığıyla sunuyoruz.Fabrikamızdan çıkan Full Lappato, HDR Stone, HDR Wood ve Türkiye’de ilk ve tek Decovita fabrikasında üretilen Sugar Effect yüzeylerimizle evlere şıklık katıyoruz. Bu yüzeyleri Doğal Taş, Ahşap, Beton ve Mermer dokularıyla süslüyoruz.Farklı kullanım ihtiyaçlarını göz önüne alarak 3 farklı kalınlıkta (1 cm, 2 cm ve 3 cm) sırlı porselenler üretiyoruz.
Decovita, Etra Holding grup şirketlerindendir.
Arte Seramik
Mercan Cam Mozaik ve Seramik, 2000 yılında mozaik üretimi amacı ile kurulup faaliyete başlayan ve Türkiye’ ye cam mozaik sektörünü tanıtan lider bir kuruluştur. İzmir’ in Kemalpaşa ilçesinde 25.000 m2’ lik kapalı alanda üretimine devam eden MCM, ürün portföyüne kristal mozaik, seramik dekor ve küçük ebat seramik çeşitlerini de dahil etmiştir. Yurtiçi ve yurt dışı pazarlarına yapılan yoğun çalışmalarla MCM kalitesine duyulan güven artmış ve oluşan yoğun talepleri karşılamak üzere başlanan bayilik çalışmalarında bugün sayı 1000’ e ulaşmıştır. Artan pazarı ve yenilikçi yapısı sayesinde MCM 2012 yılında yatırım çalışmalarında kapsamlı araştırmalar yaparak, özel teknoloji ve makinelerle ikinci fabrikasında seramik dekor üretimine başlamıştır. Ülkemize ve dünya pazarına sunduğu öncü ürünleri ile kısa sürede seramik dekor sektörüne kendini tanıtan MCM üretim kapasitesinin %40’ını yurt dışına ihraç eden üretici firmalardan biri olmuştur. 2021 yılında handmade seramikleri de ürün portföyüne katacak olan MCM daima yeniliği ve kaliteyi hedeflemiştir. Yaratıcı fikirleri görsel açıdan mükemmel ürünlere dönüştürerek yeni değerler yaratma yolunda titiz çalışmalarına devam edecektir.
Graniser Seramik
İzmir’de genel merkezini konumlandırmış; izmire 70km mesafedeki Akhisar/Manisa ‘da 275 dönüm alan üzerine kurulu fabrikasıyla toplamda 22 milyon m2 üretim kapasitesine (11 fırın ve 20 üretim bandı) sahip Graniser, Çeşitli ebat ve tasarımlarda yaklaşık 5.000 çeşit tek ve çift pişirim duvar karoları ile yer karosu ve sırlı granit üretip satmakta ayrıca dekor, bordür üretmekte ve kurduğu satış noktaları ile dünyanın farklı yerlerindeki müşterilerine hizmet vermektedir. Grubun yaklaşık 1.100 çalışanı bulunmaktadır.
Seramik, Fayans, Granit, Kalebodur ve Çini modellerini incelemek için online seramik mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. Roma Seramik olarak tüm Türkiye'deki seramik fabrikalarında üretilen ihracat fazlası fayans seramik modellerini sizlerle buluşturuyoruz.