top of page

KAMPANYALI FAYANS MODELLERİMİZİ GÖRDÜNÜZ MÜ?

Fayans Derz Dolgu Seçimi

Güncelleme tarihi: 12 Şub

Bir karo rengi , desen , şekil ve düzen seçmek , karo uygulamanızı tasarlamanın eğlenceli bir parçasıdır, ancak çoğu zaman eşit derecede önemli bir tasarım öğesini unuturuz: derz dolgu rengi. Harç rengi, karonuzun belirli unsurlarını vurgulayabilir, arka planda kaybolabilir veya gösteriyi tamamen çalabilir. Her iki durumda da, başarılı bir karo tasarımı için doğru harç rengini seçmek çok önemlidir. İşte mükemmel harç rengini bulmanıza yardımcı olacak bazı hususlar, fikirler ve sık sorulan sorular.

Bu faktörlerin tümü, harç renginizin karo tasarımınız üzerindeki etkisini etkileyebilir.


kalekim derz dolgu

Uygulama Boyutu

Ne kadarlık bir alana fayans döşediniz? Fayans renginizle kontrast oluşturan harç renkleri, geniş bir alanda bunaltıcı olabilecek daha karmaşık bir görünüm yaratacaktır. Derz dolgusunun karo rengiyle uyumlu hale getirilmesi ise daha kesintisiz bir yüzey görseli oluşturur ve küçük bir alanın daha büyük görünmesine yardımcı olabilir.

Döşeme Konumu

Fayans konumunuz harç kararlarınızı etkileyebilir. Örneğin, duvar karosu ve zemin karosu , sitenizin doğrudan hattında olabilir ve bu da, harç rengi kararınızı bazı zemin alanlarında olabileceğinden daha çabuk görünür hale getirir. Ayrıca, geniş bir alanda cesur bir harç rengi kontrastı bunaltıcı olabilir.

Tasarım Karmaşıklığı

Fayansınızın boyutu ve konumu karo döşeme tasarımını etkilerken, derz dolgu rengi seçiminiz size herhangi bir alandaki tasarım karmaşıklığınızı etkileme fırsatı verir.

Bu pratik kuralları unutmayın:

  • Harç ve fayans renklerini eşleştirerek, arka planda solmaya başlayan harç çizgileri ile minimalist bir görünüm yaratabilirsiniz.

  • Karo ve derzleriniz için zıt renkler kullanmak, daha dinamik bir tasarım sağlar.

  • Farkı ortadan kaldıran bir görünüm için döşemenizi gri gibi orta tonlu nötr bir harç rengiyle eşleştirin.

Desenler

Döşeme uygulamaları, desenlerle oynamak için birden fazla seçenek sunar. Karonuzun kendisi desenliyse, karo deseninin odak noktası olmasını sağlamak için daha ince harç hatları (üretici talimatlarına göre izin verildiği şekilde) veya nötr renkli harç kullanmak isteyebilirsiniz .


fayans döşeme

Öte yandan, harç, karo düzeninize veya karo şeklinize dikkat çekmenin harika bir yoludur (yukarıdaki bileşik görüntüdeki mozaik karonun farklı bir harç rengiyle nasıl değiştiğini görün).

Çevre Dekorasyonu

Belli ki harç renginizin karo renginizi tamamlamasını istiyorsunuz, ancak iç dekorunuzun geri kalanını göz ardı etmeyin. Harç rengi, odanın geri kalanındaki tonları alırsa daha az cesur görünebilir. Örneğin, kahverengi veya kırmızı tonlu harç, yakındaki ahşap, tuğla, taş ve deri ile iyi uyum sağlayabilir.

Belirli bir harç rengine karar vermeden önce, yüklenicinizden veya tasarımcınızdan, alanınızdaki diğer renklerle karşılaştırması için harç örnekleri isteyin (evet, tıpkı boya renklerinde olduğu gibi).

Çok Renkli Seramik

Çok renkli seramik için bir harç rengi seçmek özellikle zor görünebilir, ancak aslında birkaç çekici seçeneğiniz var:

  • Harcın iyi koordine olmasını sağlamak için harcı uygulamanızdaki renklerden biriyle eşleştirin (önce en nötr rengi deneyin).

  • Fayans uygulamanızdaki tüm renklerle kontrast oluşturacak kadar açık veya koyu bir harç rengi seçin. (Döşeme renklerinden hiçbiri aşırı koyu veya açık değilse bu seçenek iyi çalışır.)

  • Desenli karo için , deseni bozmaması için karonun kenarlarına mümkün olduğunca karışan bir harç rengi seçin.

  • Damarlı taş görünümlü karo ile , daha pürüzsüz bir görünüm için derz dolgu renginizi karonun taban rengiyle eşleştirmeyi veya damarlanmayı seçebilirsiniz.

Döşeme Kenarları

Rektifikasyon , karoları daha kesin bir boyutta keserek net karo kenarlarına neden olan bir karo kenarı işlemidir. Rektifiyeli karolar daha kesin bir boyuta sahip olduklarından, rektifiye edilmemiş karolara göre genellikle birbirine daha yakın yerleştirilebilirler ve daha dar derz dolgu hatlarına sahip olabilirler. Bu ürünlere aynı zamanda lazer kesim seramikte denilmektedir.

Rektifiye edilmemiş karolar tipik olarak boyut olarak daha fazla değişkenliğe sahiptir, bu nedenle daha düzgün bir görünüm sağlamak için daha geniş derz dolguları kullanılabilir. Bu karo kenar türlerinin hiçbiri diğerinden daha iyi değildir, bu nedenle karonuz için hangi görünümü istediğinizi, derz dolgu hatlarınız için tercih ettiğiniz boyutu ve üretici tarafından önerilenleri düşünün. İster rektifiye edilmiş ister rektifiye edilmemiş karo kenarlarını seçin, derz dolgu rengi seçiminiz derz dolgu hatlarına az ya da çok dikkat çekebilir.

Fayans Derz Dolgu Seçiminde Sonuç

Derz dolgusunun boyutunun mutlaka bir estetik sorunu olmadığını unutmayın. Kurulum yöntemleri, karo uygulamasına, seramik tipine ve boyutuna ve kullanılan harç tipine bağlı olarak kabul edilebilir bir derz genişliği aralığı sağlar. Ustanız, elde etmek istediğiniz görünüme uygun aralığı belirlemek için kullanılan fayans harcı için üreticinin özelliklerine bakmalıdır. Derz boyutu ve derz rengi el ele gider: Fayans rengindeki ince derzler kaybolmuş gibi görünse de, zıt renkteki kalın derzler cesur bir ifade verir ve karonun şeklini vurgular.

Aynı mekanda farklı karo tasarımları kullanmayı planlıyorsanız, sadece karo renklerinin değil, aynı zamanda derz dolgu renklerinin de birbiriyle uyumlu olmasına dikkat edin. Seçenekleriniz şunları içerir:

  • Genel tasarıma çalışmayabilecek yeni renkler getirmemek için harç rengini karşılık gelen karoyla eşleştirin.

  • Her iki döşeme stili için de çalışacak tek bir harç gölgesi kullanın - orta tonlu bir gri güvenli bir seçimdir. Her iki karo renginizle de iyi görünen bir harç rengi bulamıyorsanız, bu, karo renklerinizin ilk etapta birlikte çalışmadığının bir işareti olabilir.

  • Renk düzeniniz izin veriyorsa, harç renklerinizi mekandaki diğer karo renkleriyle karşılaştırın. Yukarıdaki fotoğrafta, gri kiremit bej derz dolgusuna ve bej kiremit gri derz dolgusuna sahiptir, bu da tasarımda ince bir kontrast oluşturur.

251 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page